Δελτίο Τύπου Εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων(25/05-02/06/2013)

youth-in-actioneurodesk-colour 2

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2013, η Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk», του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατά την εβδομάδα από 25 Μαΐου έως 02 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων (ΕΕΝ) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 31 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και φέτος διοργανώνεται για έκτη φορά, σε συνέχεια της επιτυχούς υλοποίησης της κατά τα προηγούμενα έτη.

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στις 18:30 στο Πάρκο Παραλίας στην Λευκάδα, θα διοργανωθεί ιστιοπλοϊκός διαγωνισμός για παιδιά. Νέοι και νέες του νησιού θα ζωγραφίσουν graffiti και θα παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικά σχήματα. Η εναρκτήρια εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μονοπάτια Αλληλεγγύης» και την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας ενώ συμμετέχει και η ΜΚΟ «Equal Society».

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στις 11:00 θα διοργανωθεί εκδήλωση μαγειρικής στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα. Νέοι και νέες εθελοντές EVS θα μαγειρέψουν συνταγές της περιοχής τους και θα μας μυήσουν στην τοπική κουζίνα. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Σχολής Μαγειρικής ETOILE les chefs.
Την Κυριακή 02 Ιουνίου 2013 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη. Νεανικά καλλιτεχνικά σχήματα θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας στο πάρκο Ξαρχάκου, στο κέντρο της πόλης. Επίσης, θα υλοποιηθεί εργαστήριο για νέους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον κόσμο των graffiti. Στο τέλος της εκδήλωσης, θα γίνει η βράβευση του νικητή του διαγωνισμού για την αφίσα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων. Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία του Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρχεία