Νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 η τελετή ανάδειξης και βράβευσης των νικητών του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης,  στον συνεργατικό χώρο FOUND.ATION, Ευρυσθέως 2 Κ. Πετράλωνα. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κα. Άννα Μαυρουδή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και βράβευσε τους νικητές, ενώ την όλη τελετή  συντόνισε ο κ. Νίκος Βερβερίδης, συνιδρυτής των ελculture.gr και Aephoria.net.

Οι νικητές αναδείχθηκαν ανάμεσα σε 140 προτάσεις που κατατέθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καλύπτοντας και τις πέντε θεματικές ενότητες όπου ο Διαγωνισμός αναζητούσε καινοτόμες ιδέες:

  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
  • Ενέργεια & Περιβάλλον
  • Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
  • Τουρισμός & Πολιτισμός
  • Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Κατά τα δύο πρώτα στάδια του Διαγωνισμού αναδείχθηκαν οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές προτάσεις και αυτές παρουσιάστηκαν την Παρασκευή εκ νέου από τις αντίστοιχες ομάδες στην Επιτροπή Αξιολογητών, η οποία  ανέδειξε τις 5 νικήτριες ομάδες:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: CHAMPIONSID.COM - INTRODUCE YOURSELF TO THE WORLD OF SPORTS

Συνοδινός Κωνσταντίνος, Κεφαλιανός Γιάννης

Το Champions ID  είναι ένα μοναδικό social/επαγγελματικό εργαλείο μέσω του οποίου όλος ο κόσμος του αθλητικού οικοσυστήματος μπορεί να συστηθεί στον υπόλοιπο αθλητικό πλανήτη. Αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες από όλα τα sports, προπονητές, scouters, managers, agents, αθλητικοί δημοσιογράφοι, αθλητικά σωματεία και οργανισμοί, δημιουργούν την αθλητική/ ψηφιακή τους οντότητα και αλληλεπιδρούν, εξερευνούν ευκαιρίες ή αναζητούν γνώση και δικτύωση.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: L.EM.ON CRASH

Μουδιώτης Δημήτριος, Βασιλειάδης Άγγελος

Tο L.EM.ON CRASH (Life Emergency On  CRASH) είναι  ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης ατυχήματος και ειδοποίησης φορέων έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή, βελτιστοποιημένη για χρήση σε μοτοσυκλέτες, η οποία θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα αισθητήρια όργανα, και συστήματα επικοινωνίας και εντοπισμού (GPS).

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: MERMIX, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Γιωτοπούλου Θωμαή, Καρφή Κωνσταντίνα

Η συγκεκριμένη ιδέα προτείνει ένα καινοτόμο και διασπαστικό μοντέλο υπηρεσιών,  με την ονομασία mermix, που έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικής διάθεσης αγροτικών μηχανημάτων. Ρόλος του, η σύνδεση αγροτών με εξειδικευμένα μηχανήματα και τους ενοικιαστές τους, μέσω μίας online εφαρμογής.

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ: PHILANTHROPOLI

Τσάλης Στέργιος, Γιαγκλίσης Βαγγέλης, Βάμβουρα Αντωνία

H επιχειρηματική ιδέα σχετίζεται με τη δημιουργία ενός charity portal στη χώρα μας, που έχει ως στόχο να αποτελέσει το μέσο επίλυσης αναγκών τόσο των Μ.Κ.Ο., όσο και των συνανθρώπων μας. Η Philanthropoli είναι η πρώτη φιλανθρωπική «πόλη» του διαδικτύου και η δραστηριότητα της αφορά στην ανάπτυξη μίας ιστοσελίδας-εφαρμογής που φιλοδοξεί να συνδράμει στο κοινωνικό έργο με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις μεθόδους κοινωνικής προσφοράς.

5ο ΒΡΑΒΕΙΟ: WI-WATER - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ, ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Καραγιάννης Αλέξανδρος, Κομνάκος Δημήτρης, Μανίκας Μάριος

To WI-WATER προορίζεται να αυτοματοποιήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης, μέτρησης κατανάλωσης, τιμολόγησης και ποιότητας υδατικών πόρων, με ενημέρωση τόσο των διαχειριστών δικτύων όσο και τελικών καταναλωτών. Το σύστημα WI-WATER βασίζεται σε ιδέα που έχει αναπτυχθεί από ομάδα έμπειρων ερευνητών-μηχανικών και η εφαρμογή του σε δίκτυα διανομής και παροχής νερού παρέχει εξελιγμένες δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου, παρακολούθησης και διαχείρισης σε δίκτυα μεταφοράς και παροχής υδροδότησης. «Έξυπνος» ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρέχει συνεχή επιτήρηση των δικτύων μεταφοράς και παροχής νερού και ευφυή έλεγχο που βελτιώνει τις λειτουργίες των δικτύων και τη διαχείρισή τους, καθώς και βέλτιστη χρήση των υδατικών αποθεμάτων.

Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν οι: κ. Γρηγόρης Γιοβανόφ (Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Athens Information Technology, ΑΙΤ), κ. Νίκος Μπακάλης (Executive Director at AREMA Energy & Environmental Solutions), κα. Νάγια Σταγκουράκη (Startup Community Specialist, Microsoft Hellas), κ. Κωνσταντίνος Βαΐτσας (Σύμβουλος καινοτομίας και αξιοποίησης τεχνολογίας), και κ. Σπύρος Καπετανάκης (συνιδρυτής του Colab Athens).

Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα, στέγαση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από κορυφαίους συνεργατικούς χώρους, καθώς και υποτροφίες για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχετικά Αρχεία